Magamról 

Megélhetés

1986-ban vasútgépész mérnökként végeztem a BME-n.
1986 és 1992 között gépészmérnöki munkaköröket láttam el.
1992 és 2019.01.28 között informatikából éltem. Főként adatbázisok kezeléséből.
1999-ben szereztem szakinformatikus posztgraduális végzettséget az ELTÉn.

 

Ezen túl

Andrési Attila László-ként 1961-ben Gyomán (ma Gyomaendrõd) születtem és éltem a középiskola befejezéséig. Érdekes, anno Gyomán 3 helyen éltem. Ebbõl ma 2 múzeum. Az egyik a csigás ház, vagy másnéven a Kner múzeum. A másik a Karsai féle házban, a Városi képtár. A különféle területek többször visszaköszöntek. Ezért témák szerint csoportosítva álljon itt:

 

Elõzõ életek
- A legelsõ adagot, számszerint 5-rõl képeket, információkat 7 éves koromban kaptam. Otthon voltam egyedül, betegen. Már a Karsai féle házban laktunk. Érdekes, nem is jutott eszembe akkor és ott, hogy ezt bárkivel megosszam.
- Az elsõ visszaigazolást 1984-ben kaptam egy yoga mestertõl, Swami Maheshwaranandától.
- Késõbb, mind a mai napig még szabálytalan idõközönként megkínálnak újabb élményekkel. Néha csak úgy jöttek-jönnek, néha segítséget vettem igénybe.
Ide köthetõk a kalandos útjaim (Írország - Moylought, Kambodzsa - Angkor, Kanada - Waswanipi környéke /Waswanipi egy 1959-ben mesterségesen létrehozott indián falu/, Mongólia) is. Bár egy-egy elõzõ életbeli emlékért nem kell messzire mennem. Élmények kötnek a Szádelõ völgye és az Áj völgye területéhez és az 1943-ban felszámolt Derenk településhez is.

 

Yoga
- Középiskolás koromban végeztem több órás fejenállást. Nem tudom mi vitt rá? Talán az, hogy ha tesiből meg lehetett volna bukni, akkor nekem biztosan sikerült volna. A fejen állás gyakorlása pedig örömet okozott. Internetes források szerint (eddig nem találtam más hivatkozást) ezt a gyakorlatot egyedül a Shaolin templomában gyakorolták. /Utólag tudtam meg, hogy a hosszabb idejû fejen állást nem szabad korán kezdeni, mert megállíthatja a gyakorló növekedését./
- 1973-ban adták ki a Dely Károly - Jógagyakorlatok könyvét. Abban az idõben már gyakori könyvesbolt látogató voltam. Ebbõl kezdtem el gyakorolni a fejen állás elkezdése után.
- 1983-tól kezdtem a JSC-ben (Budapest, Józsefvárosi Sport Club) yogát, oktató vezetésével gyakorolni. Ez kb 10 éven át tartott.
Majd késõbb a Tan Kapuja Buddhista Fõiskolán Barna Gábornál és Irtl Melindánál 2005 és 2009 között.

 

Energetikai gyógyászat
- Radiesztéziával kezdõdött 1990 õszén. Aranyi Lászlónál és Lászlónétól (Erzsébet)  tanultam. A következõ évtõl végeztem felméréseket Gyomaendrõdön, Budapesten és környékükön, valamint az ismerõsöknél.
- Ide tartozik a tradicionális REIKI I (2003. dec. 7) és II. (2004. júni. 5) A Reiki kuckóban tanultam László Ibolyától.
- Tanultam talpmasszírozást. Önképzés jelleggel és 2009-ben Dorothea Königtõl. Bár jelenleg nem gyakorlom.
- Hangterápia képzés Balla Tibornál. Az első 2 kurzusát végeztem el. A betegségek kezelése kúrzust nem, mert már akkor azt piramissal terveztem megoldani.

- Gyógymasszőr - képzés a Masszázs Akadémiában 2012-13.
- Természetgyógyászat - Alap-, Eü- (Gyógymasszőr Képzés miatt felmentésem volt) és Bionenergetika (2018) modulok elvégzése és a vizsgák megszerzése Béky László vezetése mellett. 
- Tanulmányoztam a piramisban végzett gyógyítást 2013 dece,berétől. Szintén önképzés jelleggel.

 

Piramisok

1991-es radiesztéziai felméréseim óta foglalkozom piramisokkal.
2009-től építek fa lécekből piramisokat megrendelésre.
2010. december 26-án publikáltam piramis építését lécekből.
2013 és 2019 között kezeltem embereket piramis alatt, hangtálas elõkészítéssel.
   Fõként karmikus dolgok rendezését végeztem.
   Ebben az idõszakban négyzet alapú, lefelé hajló, görbe piramissal dolgoztam. 
2019 február 1-től főállásban készítek piramisokat megrendelésre.

 

Tantra
- Tatár Anikótól tanultam. Életem meghatározó élményei közé tartozik. Az elsõ kurzust 2005 júliusában végeztem. Ezt még további 2 kurzuson és néhány klub foglalkozáson való részvétel követte.
- Kriya tantra Kobra gyakorlatait (1-3) végeztem napi szinten éveken át.

 

Vega életmód
- 1989-től
- Alapvetõen a yogának köszönhetem. A nem ártás elve és a vesekő mentesség miatt tartom. Jelenleg tojást, tejet, tejterméket még fogyasztok és az ételek zömét még fõve eszem. A húsok, köztük a hal hús is, az idõk során szépen lassan elmaradt. Ez az állapot kb 20 éve tart nálam. Ennek köszönhetõen megszüntek a vese köveim. Az utóbbi idõben az éttermi ételekkel egy párszor ráfaragtam, ezért elsõsorban a magam, családom fõztjét fogyasztom.
- Azoknak akik csak most kezdik, nem kell tõle megijedni. Nagyon sok magyar étel létezik, ami húsmentes. Ilyen a fõzelékek, a tészták, a saláták egy része. A fõzelékek egy részét sokan húsleves alappal csinálják. Lehet másképpen is.
- Illetve szintén a kezdõk figyelmét szeretném felhívni, hogy a sok sajt fogyasztása sem egészséges. A kezdõ vegás általában elõször a sajtokkal pótolja a fehérje (hús) igényét. Bár a zöldségek (pl. bab és borsó) megfelelõ keverésével is el lehet érni ugyanazt az eredményt.


Korábbi szerkesztés: 2010 október 15.
Utolsó szerkesztés: 2021. június 30.